sunnuntai 19. helmikuuta 2017

"Miks me ei voida jäädä tänne asumaan?"


"Mamma, miks me ei voida jäädä tänne asumaan?" kysyy tytär 5-v., kun pakkaan jääkaapista viimeisiä  ruokajuttuja kylmäboxiin. Niinpä, samaa mietin usein minäkin, kun on aika lähteä ajelemaan torpalta kotiin päin.

Mökkireissut on aina rentouttavia, vaikka kestäisivätkin vain päivän tai kaksi. Paljon harmaampaa ilmaa tosin ei olisi voinut tälle viikonlopulle sattua. Keskityimme siis lähinnä sisätiloissa hyvästä ruoasta  nautiskeluun, pelailuun ja illalla saunomiseen.
Puukiuas on aina puukiuas, mökkisaunan tuoksua ei voita mikään! Peseytyminen ja pukeutuminen täytyy tosin hoitaa pika-vauhtia näin talvella sanomisen jälkeen, koska lämmitystä ei ole ja kaikki hoituu pelkässä kynttilänvalossa.  
Kuten mieheni mielestä AINA, niin tälläkin kertaa sain jostain inspiraation alkaa järjestämään mökin keittiötä uuteen uskoon. Joka kerralla lopputulos on kuitenkin toimivampi ja kauniimpi sekä kaappeja/laatikoita tulee samalla siivottua ja turhaa tavaraa heitettyä pois. Kuten esim. tonnikalapurkki -parasta ennen 2006 päiväyksellä tai Hämeen seudun keltaiset sivut vuosimallia 2013!





Matkalla torpalle poikkesimme Hämeenlinnassa Suomen kasarmin aarteet -kirpputorilla. Ehdottomasti suosittelun arvoinen paikka! Ihania vanhoja karttoja, lamppuja, astioita, retro-huonekaluja... takaraivoon jäi kummittelemaan vanhat puiset maalintahrimat A-tikkaat, joista saisi mahtavan hyllyn/murattitelineen. Voi olla, että ne täytyy vielä käydä hakemassa ensi viikolla kyytiin, kun autossa on enemmän tilaa...?

P


Mökille on vuosien varrella kertynyt paljon leluja, kirjoja ja pelejä. On mahtavaa, ettei joka kerta tarvitse pakata kassikaupalla tavaraa mukaan vain muutaman päivän tähden.. Viimeisimmät ostokset Dubaista; Shopkins -nuket piti kuitenkin tietysti olla mukana matkassa. Nämä ovat nyt kuuminta uutta, ainakin kaikkien 5-vuotiaiden tyttöjen maailmassa! Vinkkinä, jos mietit epätoivoisena syntymäpäivälahjaa jollekin pienelle tytölle!



Viikonlopun päätteksi syötiin mieheni kokkaamaa wokkia, NAM ja jälkiruoaksi mustikkapiirakkaa. Iltapuuhana vielä parin fleece-lankakerän leikkuuta ja kerimistä; huomenna alkaa muhkean jättipeiton  kutominen. Kissa ja lankakerä ei ehkä kuitenkaan ole paras yhdistelmä, jos meinaa saada oikeasti jotain aikaiseksi!😊Jättipeitosta lisää seuraavassa postauksessa!    



Hiihtolomaviikon alun kunniaksi, maanantaina nukumme ensin pitkään ja sitten katsastamme Disneyn uusimman piirretyn Vaianan. Sitten odottelemme, josko sääennusteiden lumisateet pitäisivät paikkansa ja pääsisimme taas mäkeen, niin kuin kai HIIHTOlomalla olisi tarkoitus tehdä?!  


Mukavaa viikkoa kaikille!💗

Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti